Så där ja, nu har jag börjat skolan också :)Kul att äntligen ha något att göra :)

Läraren är bra, hon verkar gilla att vara lärare och det är ju ett bra tecken^^

Klasskompisarna är också bra. Min klass består av tre Japaner, en tjej från Indonesien, en kille från Indien (men han har kinesiska rötter), en Koreansk tjej, en kille från Ryssland och så jag. De är trevliga och vi skrattar mycket på lektionerna :)

Det bästa med skolan förutom att man lär sig kinesiska är att man träffar så mycket folk från hela världen! Man får lära sig så mycket mer än bara kinesiska och den kinesiska kulturen, på lektionerna pratar vi ju mycket om hur det är vi våra länder och vips får man reda på en massa om Japan, Korea osv :)

Idag regnar det så jag sov länge (är ju ändå lördag), vill inte riktigt ta mig ut... hoppas på att regnet lättar senare idag så jag kan åka till en nattmarknad ikväll. Jag har visserligen en nattmarknad alldeles i närheten av där jag bor, men den är rätt så liten och jag vill åka till den största nattmarknaden i Taipei. Har inte åkt dit sen jag kom hit den här gången.

Det var allt jag hade att säga den här gången^^
 
  På tisdagen kom madrassen hem till mig äntligen! Äntligen kan jag sova i mitt eget rum!! Efter det träffade jag två kompisar och fikade. Sen orkade jag inget mer den dagen, som jag hade farit runt dagarna innan..

På onsdagen gick jag till en bank här i närheten och det tog ett bra tag innan jag lyckades öppna ett bankkonto och få ett bankkort. Efter det drog jag till skolan igen för att de skulle ha mitt kontonummer (så att jag kan få in mina stipendiepengar där!!). Efter att ha lämnat av de uppgifter skolan behövde gick jag ut och vid kiosken alldeles utanför skolan träffade jag på en gammal fransman som jag snackade lite med förra gången jag var här. Det visade sig att han pluggade kvar men att han nu skulle börja plugga på det ”vanliga” universitetet med taiwaneser. Alltså plugga nått helt annat. Det roliga med den här fransmannen är att han har bott i Sverige och alltså kan lite svenska! Väldigt lite dock, men det är alltid kul att träffa på nån som kan Svenska utanför Sverige :)

  Efter det gick jag till en bokhandel och tittade lite. Då får jag ett telefonsamtal från skolan... ”Tyvärr, vi behöver ett post-konto inte ett bank-konto” WTF?? Alltså... jag var tvungen att öppna ett konto på posten.. och få in pengar där.. Suck pust stön. Jag gick tillbaka till skolan och de förklarade vart jag skulle gå. Posten var inte så långt från skolan och trots att jag fick vänta sjukt länge så gick det fort när det väl var min tur. Kortet får jag dock hämta vid ett senare tillfälle.

Efter det var jag slut för den dagen.. Jag har alltså öppnat ett bankkonto i onödan.. Oh well.. nångång får man kanske användning för det också.. kan man ju hoppas ><

På kvällen kom en kompis, först gick vi till nattmarknaden i närheten av där jag bor och sen gick vi hem till mig. Ganska skönt att träffa nån man känner efter en sån dag >< Kände mig iaf bättre till mods efter att ha pratat och skrattat med henne i några timmar :)


På torsdagen kommer jag inte ihåg vad jag gjorde.. jag tror jag stannade hemma den dagen, gick runt lite utanför lägenheten och kollade in området. Jag behövde vila.


Fredagen den 31:a är också blank^^


På lördagen så träffade jag en kompis och hennes yngre kusin. Vi gick och tittade på en utställning och käkade, det var nån från New York som bygger coola grejer med lego^^


I söndags gick jag och simmade i simhallen i parken utanför där jag bor :) Det tar seriöst bara 3 minuter att gå dit! :) Grymt najs, tror jag ska börja simma lite oftare igen :)


Och så är vi då framme vid dagen. Måndag.

Idag var det information för oss stipendiater på skolan. Det finns tydligen en annan som ska plugga kinesiska på min skolan som är från Sverige och också har fått det här stipendiet. Men det är många som fått stipendiet från en massa olika länder så jag har ingen aning om vem av dem som var svensk^^ men men.. får nog ta och ta kontakt med henne på facebook :) Alltid najs att känna andra svenskar här också faktiskt.

Efter info:n bestämde jag mig för att åka till Danshui. Danshui ligger alldeles norr om Taipei, det är den norra ändhållplatsen av tunnelbanan. Så det är jättefint med flodmynningen ut mot havet :) Därför är det också många turister där. Jag gick runt i typ 2 timmar.. hittade nått att äta och gick och satte mig för att kolla på floden och käka. När jag ätit färdig tog jag fram mobilen och började öva kinesiska ord med en flashcard-app jag har. När jag har övat en stund händer en lite jobbig grej..

Jag upptäcker att det är ganska många som står och fotar nått.. Det är nån turistgrupp från nått annat asiatiskt land.. Jag vänder mig om för att se om det är nått värt att fota bakom mig.. Det är det inte... och då går det upp för mig att det är MIG de fotar!!! 0.0 Jag försöker att låtsas som ingenting och fokusera på mina kinesiska-ord.. Rätt omöjligt. Efter ett tag går klungan.. men det kommer några eftersläntrare som också tar kort. När de går tror jag det är slut.. då kommer ytterligare en. Men hon säger åtminstone ”Thank you” efteråt. När hon har gått tror jag det definitivt är slut men nej då... ytterligare 3~4 ska ta kort.. När de har gått tar jag mitt pick och pack och gick därifrån, jag vill verkligen inte bli fotad mer!

Ibland önskar man verkligen att man kunde smälta in lite bättre....


 
Okej, så jag har inte kunnat blogga för det funkar inte när jag använder google chrome.. så får använda firefox när jag bloggar framöver dårå^^ Så bered er på några långa inlägg^^
Första veckan var det mycket att ordna med. Kom fram på kvällen onsdag den 22:a taiwanesisk tid. Två kompisar väntade på flygplatsen och jag fick skjuts in till stan :) Åt först ett lättare kvällsmål och sedan begav vi oss till mitt hem. Väl där väntade en annan kompis och två av de tre rumskompisar jag har.

Nästa dag sov jag mest, gick runt lite i parken här utanför och kollade mig omkring men det var grymt varmt så orkade inte röra mig så mycket.

Dag 3 åkte jag till skolan, betalade skolavgiften för den första terminen och tog ett test för att se vilken nivå jag ligger på. Det visade sig att jag får börja där jag slutade förra gången, med andra ord har jag inte förbättrats men inte försämrats heller^^ Är ganska glad att hamna där jag hamnade ändå, jag har lärt mig en del hemma i Sverige.. MEN det är absolut inte samma sak som att plugga här, hade jag hoppat över en massa så skulle jag sakna väldigt många nyttiga ord och viktig grammatik.

Btw så var det lite panik innan jag skulle betala avgiften och registrera mig på skolan.. Jag åkte till skolan i godan ro, åt lite i en restaurang i närheten och skulle gå för att ta ut pengar.. Skolavgiften var på 25,000 NT men jag lyckades endast ta ut 20,000... och jag som bara hade med mig 2,000 NT extra i fickan... Jag gick till en annan automat, fick samma besked: uttag nekas.. Jag som visste att jag hade gott om väl till att betala skolavgiften.. Något panikslagen kom jag på att jag hade bestämt träff med en svensk kompis efter att jag hade registrerat mig. Eftersom han bor alldeles intill skolan ringde jag honom. Han sa att jag var tvungen att vänta 5 minuter innan jag tog ut pengar igen.. Okej.. jag gick till en tredje automat. Nu hade det gått 15 minuter.. det gick fortfarande inte!! Ringde min svenske kompis igen och frågade om jag kunde låna lite >< det kunde jag som tur var och nåra minuter senare dök han upp vid skolan med pengar!! Så nu kunde jag äntligen betala och registrera mig vid skolan.. Btw så kan jag ta ut pengar med mitt kort nu igen, så har betalat tillbaka^^ Vet inte om Swedbank har nån maxsumma man får ta ut per dag? Hur som helst otroligt irriterande.  

Efteråt tog vi varsin sallad och drog hem till hans hus och spelade pingis, de har pingisbord i lobbyn där han bor :) Det var kul trots att jag fick styrk :P

Efter en minst sagt hektisk fredag skulle jag upp tidigt på lördagen för att åka till Taizhong. En stad i Mellersta Taiwan. Jag åkte dit med en taiwanesisk kompis (Taipeibo) bara för att bli avlämnad till en annan taiwanesisk kompis som bor i Taizhong^^ Min Taipei-kompis skulle träffa en annan Taizhong-kompis och jag skulle då träffa den som hämtade upp mig^^ Vi åkte hem till hennes lägenhet och lämnade av mina grejer (jag skulle stanna till söndagen) och väntade på ytterligare en annan kompis (oxå Taipeibo faktiskt, men eftersom hon bor i en annan del av Taipei är det bättre för henne att ta en annan buss, Taipei är STORT). Väl när hon var framme åkte vi för att hämta henne och äta lunch. Efter lunchen åkte vi till ett ställe i Taizhong som är känt för sin glass. De hade sjukt många olika sorter. Bara choklad fanns det typ 20 olika sorter av... Nått de gillar här också är te-glass, så det fanns flera stycken olika glassmaker av te^^

Efter glassen var det dags för kvällsmat, då mötte vi upp den kompis jag åkt buss ner till Taizhong med och den Taizhong-kompis hon spenderat dagen med. Har jag nån gång sagt att de typ kan äta hur mkt som helst?? De äter och äter och äter.. jag fattar inte hur vissa kan vara så himla smala... Jag åt typ halva portionerna.. glassen tog jag två kulor av men åt inte mer än halva av varje kula.. Galet stora portioner.. Som tur var så var har iaf en av dem lika liten mage som mig, så jag var inte helt ensam om att inte kunna äta upp^^

Efter det var det dags för Taipei-borna att åka hem men jag stannade kvar och sov över hos min kompis.

Nästa dag beslöt vi två oss för att åka och titta på riktiga lamor!!! De har ett typ mini-zoo utanför Taizhong med livslevande lamor!!! Förra födelsedagen jag spenderade här i Taiwan så fick jag en gosedjurslama av just den här kompisen som jag sov över hos.. och typ alla vet att jag är galen i lamor.. hehe^^ så jag var överlycklig :) Jag klappade och klappade, tog en massa bilder och matade dem :) Vill sååå åka tillbaka :) Supergulliga!!!

På måndagen fixade mitt ARC-kort (ett kort alla som ska stanna längre än 6 månader måste ha, typ som ett ID-kort för utlänningar). Det gör man på National Immigration Agency och det tog hundra år.. kö kö kö.. Men till slut lyckades jag och jag fick reda på att jag får stanna i landet till den 31:a augusti 2013! Jippi! Den 10 September ska jag tillbaka för att hämta upp själva kortet.

Efter det drog jag till IKEA, mitt rum hade ingen madrass så jag hade alltså sovit på soffan >< Efter att ha tittat runt på IKEA en stund dök min svenske kompis upp. Vid det här laget hade jag redan bestämt mig för vilken madrass jag ville ha så efter att ha diskuterat en stund bestämde vi att det vore enklast att bara betala IKEA för att köra hem madrassen åt mig. Köpte några andra grejer, käkade IKEA-mat och åkte hem.